2012

30ste kandidaat-Kroonbakker ingeschreven in opstartjaar

Maandag 26 november 2012

iemand had dergelijk successcenario durven hopen. Reeds in het opstartjaar zal de kaap van de 30 Kroonbakkers overschreden worden. Hierover zijn we geweldig blij en fier. Het aantal Kroonbakkers is welleswaar geen doel op zich, ... kwaliteit is blijft belangrijkst ! Maar het biedt armslag. Het is alvast het mooiste bewijs dat in Vlaanderen en Brussel nog vele gedreven, gepassioneerde bakkers de toekomst positief tegemoet zien.

Kroonbakker Allemeersch derde op Brusselse Wafelengang

Maandag 26 november 2012

Collega Kroonbakker Allemeersch behaalde een mooie en verdienstelijke derde plaats (van elf deelnemers op de Brusselse Wafelengang. De diverse aspecten van de Brusselse wafel werden tijdens de manifestatie op zaterdag 24 november onder de aandacht van het grote publiek gebracht dit ter gelegenheid van de week van de smaak. Puik werk van de familie Allemeersch !

Succesvolle lancering van Granofit op Countryside 2012

Woensdag 14 november 2012

Countryside + 2012 was voor Kroonbakker een grandioos succes.  Onze aanwezigheid is niet ongemerkt voorbijgegaan.
We lieten de bezoekers  proeven van Granofit, het én meergranen én volkorenbrood in de vierkante vorm. De proevers vonden het zondermeer een lekker stukje brood. Velen kochten dan ook een Granofit voor thuis. Ze vroegen tevens naar de Kroonbakker in hun buurt.
Ook de kroonbakker confituren en de fruitflappen gingen vlotjes over tafel.
Beetje bij beetje wordt Kroonbakker een begrip in Vlaanderen. Kroonbakker, de bakker die kiest voor kwaliteit en klantenservice. En het weze duidelijk, hiervoor is zeker voldoende draagvlak in Vlaanderen en Brussel. Dit konden we afleiden uit de talrijke sympathiebetuigingen en felicitaties voor ons Kroonbakker project.

Kroonbakkers nemen deel aan 'Week van de Smaak'

Dinsdag 6 november 2012

Tijdens de Week van de Smaak presenteren tal van Kroonbakkers een nieuw streekgebonden koekje. We sommen er maar enkele op: het Essense zoentje Kroonbakkerij Van Thillo uit Essen), de Gangulfus-koek (Kroonbakkerij Bulthé uit Oosterzele), het Oudenburgs Romeintje (Kroonbakkerij De Fruyt Chris uit Oudenburg), het Ros Beiaard-koekje (Kroonbakkerij Van Kerhove uit Dendermonde),  de Putse Ridders (Kroonbakkerij Het Broodhuys uit Beerzel), het Balens Kruierkoekje (Kroonbakkerij Mariën Bakkerij Producten uit Balen) , het Grechtje (Kroonbakkerij Allermeersch uit Brussel), zelfs de Gentse mokken worden in een modern culinair jasje gestoken (Kroonbakkerij Bundervoet uit Gent).

Bovendien nemen heel wat Kroonbakkers deel aan de Koekjesroute in hun eigen provincie.

Kroonbakkers Gerdy en Bert schitteren in Vlaamse Ardennen met bakkersfiets

Donderdag 18 oktober 2012

Dat Kroonbakkers Gerdy Vannieuwerkerk en Bert Van Rompay elk een flink stukje lekker brood en taart kunnen bakken, dat weten we al heel lang. En dat ze goed uit de kluiten gewassen fietsers zijn, dit is ook algemeen bekend. Maar wat ze op 18 oktober op 'de dag van het brood' presteerden met een driewiel bakersfiets, spreekt tot de verbeelding : Bert reed met sprekend gemak  de heuvelstreek van de Vlaamse Ardennen door; en Gerdy  hij trotseerde met bakkersfiets de Berendries (je weet wel, één van de scherprechters uit de ronde van Vlaanderen (de extra duwtje van collega Kroonbakkers waren minimaal).

Kroonbakker Allemeersch heel actief in 'week van de smaak 2012'

Maandag 15 oktober 2012

Kroonbakkerij Allemeersch lanceert een nieuw Brussels koekje, “het Grechtje”.   De naam “het Grechtje” verwijst naar het verhaal van  “Pain a la Grecque”.  Bij het origineel recept wordt een mix van tropische vruchten en noten toegevoegd.  Nadien bestrooit met geschaafde amandelen en gebakken. Het resultaat is een zacht koekje met de typische herkenbare smaak van “Pain a la Grecque” en een verrassende toets van vruchten en nasmaak van noten. Elk koekje bevat  verschillende soorten vruchten met ieder zijn eigen verrassende smaak pallet. Een ideaal koekje voor bij de koffie!

Ook won Bakkerij Allemeersch, kroonbakker in Brussel,  de voorselectie voor de beste Brusselse wafel  voor de Gemeente Etterbeek.   De volgende uitdaging is de finale die doorgaat op 24/11/2012 tegen de andere Brusselse gemeentes.

Kroonbakker op Countryside+ 2012 van 1 tot 4 november / Expo Gent

Zondag 2 september 2012

De beurs die bij haar ontstaan de focus legde op de landelijke levenstijl is sindsdien geëvolueerd naar een breder lifestyle evenement met belangrijke aandacht voor authenticiteit. Countryside+ mikt alvast dankzij vernieuwing op nog meer belevings & shopping plezier! Ook Kroonbakker is aanwezig. Wij verwelkomen u op stand nr. 4106 d .  Onze Kroonbakker confituur en het Granofit brood worden speciaal in de kijker geplaatst.

Granofit, geniet elke dag van het leven!

Zondag 2 september 2012

De lancering van Granofit brood is een feit ! Granofit is niet alleen baktechnologisch een hoogstandje (malse kruim, langhoudbaar, mooi volume), ook de nutricioneleeigenschappen zijn oud-standing. Aangezien Granofit enkel bestaat uit meerdere volgranen en zaden is het én meergranen, én volkoren, én meerzaden. Uiteindelijk bevat Granofit : tarwe, spelt, haver en een zadenmelange van zonnebloempitten, lijnzaad, soja en sesamzaad. Niet te verwonderen dat Granofit als broodsoort de meest gevarieerde en rijkste bron aan essentiële voedingselementen als mineralen, vitamines en vezels is. Granofit is exclusief ontwikkeld door en wordt uitsluitend verkocht door de Kroonbakkers.

Kroonbakker Allemeersch op FM Brussel live

Zaterdag 5 mei 2012

Onze Kroonbakkers komen in de media. Dit juichen we toe! Rudy Allermeersch vertelde live op de radio:

“Het Kroonbakkerstraject is een initiatief van drie mensen die zeer vertrouwd zijn met de sector. in maart dit jaar is ons gevraagd geweest of wij in het initiatief wilden meestappen en dat deden we met plezier”, aldus rudy allemeersch.volgens allemeersch is er nood aan een label die de nadruk legt op kwaliteit en klantvriendelijkheid. “het is een antwoord op het negatieve aspect van de bakkerijsector,” weet hij ons te vertellen."

Extra aandacht voor de 'Kroonbakker' in Brood & Banket - magazine, april 2012

Zaterdag 5 mei 2012

De Kroonbakkers zijn het sectormagazine Brood & Banket bijzonder dankbaar voor de aandacht en publiciteit die ze kregen in de voorbije april editie. Dat het artikel veel gelezen is getuigen de spontane vragen naar meer info over de werking van De Kroonbakker vzw.

 

Twee passages uit het artikel:

  • 'De Kroonbakker is niet blind voor de uitdagingen die er in de sector bestaan, maar wil tegelijk vooral uitgaan van de sterkte van de bakker. Wanneer de bakker erin slaagt zijn vakmanschap te koppelen aan andere disciplines - zoals inspanningen rond voedselveiligheid en marketing - dan kan de bakker zich differentiëren"
  • "De Kroonbakker positioneert zich met zijn selectieve aanpak in ieder geval anders dan VLAM. We presenteren one echt als een kwaliteitslabel, waarbij we ook duidelijk naar de consument communiceren."

Kroonbakker Magazine Editie Lente verkrijgbaar bij uw Kroonbakker

Woensdag 4 april 2012

De lente-editie van het Kroonbakker Magazine is vanaf Pasen gratis beschikbaar bij uw Kroonbakker. Het nummer bevat, jong of oud, voor elk wat wils. Zo kan u lezen wat een goed ontbijt nemen betekent, kunnen de kinderen naar hartelust Kramiske kleuren dankzij onze kleurwedstrijd, krijg je info rond bakkerij-onderwijs in Vlaanderen, ... . Good old Kramiske haalt weer fratsen uit en dat de Belgische aardbeien in aantocht zijn ... lees het Kroonbakker Magazine en je bent ook hierover perfect op de hoogte.