2013

Bakkerij Het Broodhuys te Beerzel behaalt Certificaat Autocontrole

Dinsdag 24 december 2013

Zaakvoerder Bert Van Rompay vindt het van het grootste belang dat zijn brood-en banketproducten ontwikkeld, geproduceerd en verdeeld worden op een voedselveilige en hygiënische manier.  Aldus voldoet de bakkerij aan de strengste wetgeving en standaarden.

‘Dankzij de inzet en inspanningen van al onze werknemers en de continue investeringen van de laatste jaren is het Broodhuys sinds vorige week in het bezit van het Certificaat Autocontrolesysteem’, aldus Bert.

Naar de toekomst toe zullen wij ons blijven inzetten om aan de strengste normen te voldoen en op die manier steeds een trapje hoger op de kwaliteitsladder te klimmen.

Eindejaarsfeesten bij Bakkerij Paul te Nazareth

Donderdag 28 november 2013

De eindejaarsfeesten komen in zicht. Voor ons, medewerkers van bakkerij Paul te Nazareth, dé kans om de  lekkere brood en banketproducten in de kijker te zetten.
Er is trouwens weer iets unieks te beleven bij Bakkerij Paul. Onze bakkers etaleerden hun vakmanschap en toverden rond een blauwe polyester VW minikever (2 x 1 meter) pronkstukken waarin de drie belangrijkste themafeesten van december, Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar, zijn in verwerkt.

Het idee kwam er om met Kunstenares Katrien Gitsels samen te werken. Beeldkunst en bakkunst vinden elkaar ! Katrien Gitsels stelde haar kunstwerk gratis ter beschikking. Vormgeving is in beide disciplines heel belangrijk. Met wederzijds respect voor elkaars werk en dankzij het complementaire aspect is dit project uitgegroeid tot een succesnummer.
De klanten die ons pronkstuk reeds zagen, reageren alvast heel enthousiast. De blauwe kever blijft nog in Paul’s Brood en Banket tot na de feestdagen.

De winnaars van de 40 Kroonbakker-fietsen zijn bekend !

Gedurende de maand mei liep er een grandioze actie bij Kroonbakker. Wie 4 Granofit broden kocht maakte kans om een Kroonbakker-fiets te winnen.
De foto's van enkele gelukkige winnaars vindt u hieronder.

           

                   Bakkerij Pauwels                                                           Bakkerij François

             

                   Bakkerij Bakery Art                                                                                 Bakkerij Peeters

               

                     Bakkerij Lobelia                                                                                    Bakkerij Het Broodhuys

Winnende zinnen bij onze Kroonbakkers fietsenactie!        

         

Bakery Art behaalt 2e plaats bij de Retail Hospitality Awards!

Dinsdag 26 november 2013

Wat een mooie prestatie van Bakery Art! Op zondag 24 november 2013 was de uitreiking van de Retail Hospitality Awards en onze Kroonbakker Bakery Art heeft hier de 2e plaats veroverd. Twee andere Kroonbakkers, Oud Huys Mariman en Sint-Anna, waren ook genomineerd!

De Retail Hospitality Awards werpen een schijnwerper op kleine retailzaken, die zich dagelijks op een bijzondere manier onderscheiden ten behoeve van hun cliënteel.
Voor de Retail Hospitality Awards zoeken Retail Ambassadeurs naar de betere retailzaken in België, waar klantvriendelijkheid, gastvrijheid, service en management de basis zijn van hun succes.

Deze retailzaken worden genomineerd voor de awards. Hierna begint de jurering pas, welke anoniem gebeurt in de zaak zelf. Om alleen al genomineerd te worden, moet een retailzaak een minimale scoringscijfer behalen van 8/10. Kan je nagaan hoe goed er gescored moet worden om de nummer 2 van België te worden!

De kalenders komen eraan!

Donderdag 14 november 2013

Enkele Kroonbakkers hebben voor u een cadeautje gemaakt voor het einde van het jaar. Voor u, als trouwe, vaste klant!

Vanaf 1 december zullen de deelnemende Kroonbakkers deze attentie uitdelen. De kalender voor 2014 is van A4-formaat en per maand voorzien van een schitterende foto. Alle schoolvakanties en belangrijke feestdagen staan er alvast voor u in. Daarnaast is de kalender perfect voor u om uw gezinsafspraken en verjaardagen in te noteren.

Wij willen de vaste klanten op deze manier bedanken voor uw vertrouwen in uw Kroonbakker. Ook wensen we u een goed 2014 toe en hopen we dat we u mogen blijven ontvangen in onze winkels.

Nieuwe leden!

Donderdag 14 november 2013

Kroonbakker vzw is verheugd u te mogen meedelen dat wij per januari 2014, 5 nieuwe leden mogen verwelkomen!
Dit is een mooie start van onze nieuwe ledenwerving.
Ter zijner tijd zullen wij alle gegevens van de nieuwe Kroonbakkers op onze website vermelden, zodat u weet of er een nieuwe Kroonbakker bij u in de buurt zit.

De Kroonbakker vzw is nu ruim anderhalf jaar geleden opgezet en het ledenaantal hebben we een tijd lang stabiel gehouden, om de organisatie op poten te zetten en iedereen bij de start te kunnen helpen.
Ondertussen begint alles vlotjes te lopen en is het tijd om ons ledenaantal uit te breiden: de nieuwe leden-campagne.

We starten in januari met 5 nieuwe leden erbij, maar het is de bedoeling dat in 2014 het aantal nog verder op zal lopen, want samen staan we sterk!

Nieuwe oogst: Korte keten tarwe

Donderdag 14 november 2013         

De nieuwe oogst van de korte keten tarwe is goed geslaagd. De opbrengst was hoog en de kwaliteit van de tarwe is super goed. Deze tarwe gaat gebruikt worden om Granofit brood van te maken. Maar voornamelijk is deze tarwe speciaal gezaaid en geoogst voor ons nieuwe brood: Authentiek Vlaams Boerenbrood.

Lancering authentiek Vlaams boerenbrood is succesvol

Donderdag 14 november 2013

Na een goede oogst met uitstekende kwaliteit tarwe, is nu ook de lancering van ons authentiek Vlaams boerenbrood een groot succes! Zo'n 'geboorte' van een nieuw brood is toch altijd spannend.Bent u nieuwsgierig en wilt u het nieuwe Vlaams boerenbrood proberen? Kom dan nu naar uw Kroonbakker!

Dag van de Klant, bij bakkerij Bulthé

Donderdag 26 september 2013

Op zaterdag 28 september 2013 is het de 26ste editie van de Dag van Klant met als thema 'Lekker dichtbij'.
Ook bij Bakkerij Bulthé krijgt deze dag speciale aandacht en sta jij als klant in het middelpunt van de belangstelling.
De Dag van de Klant is de manier van bakkerij Bulthé om zijn klanten te bedanken voor het vertrouwen dat gesteld wordt, vaak reeds jarenlang.
Met het thema van dit jaar wil bakkerij Bulthé ook extra in de verf zetten dat je helemaal niet ver hoeft te gaan om de lekkerste en meest verse bakkerijproducten aan te kopen.

Ze hebben het thema ‘lekker dichtbij’ werkelijk doorgetrokken van de Vlaamse akker tot jouw Oosterzeelse bakker. Hoe deden ze dit : ze lieten samen met hun collega Kroonbakkers de beste kwaliteitstarwe uitzaaien, net voor de winter, in Zuid-Oost Vlaanderen (oa. In Velzeke, Zwalm en Oudenaarde). Het werd afgelopen zomer, dankzij het goede weer, een prachtoogst ! Mooie volle korrels waarmee het lekkerste brood kan gebakken worden. Het meel wordt deels gemalen op klassieke molenstenen. Hierdoor blijft de volle smaak van de graankorrels in het brood behouden. Uiteindelijk is ervoor gekozen om met dit meel authentiek Vlaams boerenbrood te bakken. De lange rijstijden, het putje geduwd in het midden van het deeg en het bakken, dicht tegen elkaar,  op de warme stenen ovenvloer zijn essentiële voorwaarden voor dit Vlaams boerenbrood.

Om je te overtuigen van de kwaliteit en ook als attentie ter gelegenheid van de dag van de klant biedt bakkerij Bulthé u, beste klant, een degustatie Vlaams boerenbrood aan. Overtuig u van de heerlijke smaak van de ‘boerenbuiten’ !

Kroonbakker Ivan Francois en bierbrouwer Danny Hoffelinck maken samen ‘Kwibusbrood’

Vrijdag 2 augustus 2013

‘Met de stijgende publieke aandacht voor ambachtelijke producten zochten beide vaklui naar een middel om samen een smakelijk en eerlijk streekproduct te ontwikkelen’, vertelt Hoffelinck. ‘Onder het motto hongerigen spijzen en dorstigen laven, vonden we een huwelijk tussen het brood en het bier erg geschikt.’

Bakker Ivan François bakt nu meergranenbroodjes met als hoofdingrediënt tarwe, aangevuld met havervlokken, gerst, lijnzaad, soja, zonnebloempitten en sesamzaad. Het deeg wordt gemengd met het bier van 6,4% alcohol volume met veel gerstemout. ‘Aangezien er in het bier ook biergist zit, moest ik de hoeveelheid bakkersgist in verhouding verminderen. Het resultaat is een lekker broodje met harde korst en mals kruim. Een bierliefhebber zal er een heel zachte biergeur in ontdekken, maar wie niet zo'n bierliefhebber is, zal er ook van kunnen genieten.’

Het brood ligt vanaf einde juli in de winkel van Ivan en Veerle Wie bij zijn brood nog een extra biertje wil drinken, moet naar de Kwibusbrouwerij in de Kerkveldstraat.

In Zottegem is Bakker Bart zot van de Tour

Dinsdag 16 juli 2013

Bij Bakkerij Sint-Anna in Zottegem kunnen alle fans van de Tour de France terecht. Op de deelnemerslijst van de Tour de France staan 2 streekgenoten: Thomas De Gendt uit Beveren en Bart De Clerq uit Zottegem. Bakkerij Sint-Anna laat met hun etalage en versieringen duidelijk zien dat zij hun streekgenoten steunen.

Gezinswandeling

Dinsdag 25 juni 2013

Wat een opkomst, wat een gezelligheid!
Onze eerste gezinswandeling rond de akkers van onze Kroonbakker Korte Keten tarwe was een waar succes. Ondanks de minder goede weersvoorspellingen, bent u toch met zovelen gekomen. Over het algemeen is alles goed verlopen. Zo hier en daar hebben wij ook weer dingen geleerd voor een eventueel volgend evenement. Indien u bij de wandeling aanwezig was en u heeft misschien enkele op- of aanmerkingen, of u wilt graag vertellen hoe u het ervaren heeft, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.

We willen graag alle fanatieke- en gezelligheidswandelaars bedanken voor hun deelname aan onze wandeling!

Patisseriedemonstraties bij Callebaut

Dinsdag 25 juni 2013

Op dinsdag 28 mei 2013 is er bij Callebaut een demonstratie geweest voor alle Kroonbakkerleden. Callebaut is voornamelijk bekend vanwege hun kunde met chocolade.

Tijdens deze demonstratie kwam zeer veel aan bod:

  • Frambozentaartje
  • Passievruchtentaartje
  • Pompelmoestaartje
  • Chocoladeroulade
  • enkele decoratie technieken die zullen toegepast worden op de taartjes
  • 2 à 3 Chocolade sierstukjes

Als algemene ervaring kunnen wij zeggen dat deze demonstratie zeer gezellig, lekker en interessant was. En nu kunnen onze Kroonbakkers natuurlijk weer goed zelf aan de slag!

Persbericht Korte Keten Tarwe uit Het Nieuwsblad

Donderdag 13 juni 2013

Een samenvatting van het persbericht:

In samenwerking met zeven landbouwers hebben De Kroonbakkers in Zuid-Oost-Vlaanderen 30 hectare korte keten wintertarwe gezaaid. Bedoeling is dat ze met deze in onbruik geraakte inlandse tarwe authentiek boerenbrood en Granofitbrood gaan bakken.
‘De korte keten is in de duurzame landbouw een afzetsysteem waarbij er een rechtstreekse relatie is tussen producent en consument. Met andere woorden: de boer oogst tarwe voor de bakker die er brood mee bakt voor zijn klanten.’ Het gros van de Vlaamse bakkers gebruikt vandaag Duitse en Franse tarwe.

Twee nieuwe broden

‘De kwaliteit van onze tarwe is zeer goed, maar niet altijd even stabiel. Wij werken samen met landbouwers zoals Lieven De Cock, die voluit voor de beste kwaliteit gaan. Op deze manier steunen we ook de lokale landbouw, kiezen we voor gezonde, veilige voeding want we weten vanwaar onze producten komen. Van heel dichtbij, dus houden we de transportkosten zeer laag.’
Het oogsten van de korte keten tarwe zal gebeuren half augustus, waarna de veertig Kroonbakkers aan de slag kunnen.
‘Het malen van de tarwe gebeurt in het Gentse. Van de tarwe zullen twee soorten brood worden gebakken. Ten eerste zal het al bestaande Granofit meergranenbrood ook deze tarwesoort gebruiken. Daarnaast lanceren we ons Authentiek Vlaams Boerenbrood volgens traditioneel recept. Dat moet vanaf half september te koop zijn bij alle Kroonbakkers.’

Kroonbakker Bart Schelstraete schenkt Peter Sagan reuze chocoladesierstuk

Maandag 13 mei 2013

Kroonbakker Bart Scjhelstraete (Sint Anna te Zottegem) liet zich inspireren door de doortocht in Zottegem van de Driedaagse van De Panne. De winnaar van deze sterrit werd Peter Sagan, de immer sympathieke wielerkampioen en man van de toekomst. Peter Sagan was bijzonder opgetogen met het pronkstuk. Dagen later kreeg Bart een e-mail met persoonlijke dankbetuiging. Van een stunt gesproken!

Op bezoek bij Kroonbakker Paul Mariën op 19 maart

Zondag 24 maart 2013

Kroonbakkerij Mariën Bakkerij Producten NV uit Balen heeft zijn nieuwe bakkerij in gebruik genomen. Na een voorbereidingsperiode van 1,5 jaar en een bouwperiode van 1 jaar is eind oktober de bakkerij verhuisd naar de nieuwe locatie. De bouw van de nieuwe bakkerij was noodzakelijk vanwege de groei die de bakkerij doormaakt. Met name oven- en (rem)rijscapaciteit, vriescapaciteit en de expeditie zijn uitgebreid. Mariën Bakkerij Producten heeft naast investeringen in bakkerijtechnieken en pand ook geïnvesteerd in duurzaamheid en energie. Hij nodigde alle Kroonbakkers uit voor een leerlijke ervaring.

We wensen Kroonbakker Paul en zijn ganse team alle succes toe met dit prachtig, toekomstgericht project!

TV-opnames Dagelijkse Kost Jeroen Meus bij Kroonbakker Paul te Nazareth

Dinsdag 12 maart 2013

De Leie voert Jeroen Meus deze maand langs dorpen en steden met elk hun eigen streekspecialiteiten. Kroonbakker Paul De Schynkel maakt in zijn bakkerij in Nazareth-Eke dagelijks overheerlijk bolbrood. Het brood heeft z'n bolle vorm te danken aan de eiwitrijke bloem.

Belgische aardbeien voor Kroonbakkers een basis kwaliteitsproduct

Zaterdag 2 maart 2013

Tijdens de verkoop van de eerste aardbei in Veiling Hoogstraten is “Kroonbakker” aanwezig om er de nadruk op te leggen dat Belgische aardbeien een standaard kwaliteitsproduct binnen onze sector is.

De Kroonbakkers en Veiling Hoogstraten bundelen hun krachten door acties en een gezamenlijke communicatie op te zetten in 2013.  Hiermee beantwoorden we ook aan de vraag van de consument om locale producten aan te bieden.

Op 5 maart 2013 wordt bij Veiling Hoogstraten een aardbeientaartje gelanceerd alsook een praline op basis van aardbeien met 100% Belgische chocolade.
Deze zullen dan ook beschikbaar zijn bij de leden van “Kroonbakker”. Er wordt een actie opgezet in juni waarbij een ballonvlucht kan gewonnen worden.