2014

Geslaagde eindejaarsdegustatie bij Kroonbakker Veerle & Bart

Maandag 15 december 2014

Kroonbakker Veerle & Bart hielden een mooie eindejaarsdegustatie. De klanten werden verwend met een demonstratie van heerlijke chocoladetruffels en ook de proevertjes van de nieuwste Eindejaar desserts vielen in de smaak! Proficiat met dit succesvol initiatief.

    

 

Kroonbakker Decoster en Kroonbakker Vanvuchelen krijgen label 'Handmade in Belgium'

Maandag 15 december 2014

Na Kroonbakker Allemeersch krijgen ook Kroonbakker Decoster en Kroonbakker Vanvuchelen het label 'Handmade in Belgium'. Dit is een label voor unieke Belgische ondernemers en een vindplaats voor authentieke handgemaakte producten. Tevens nogmaals een erkinning voor deze twee topbakkers.

 

Joran Defossez van Kroonbakker Sint-Anna beste jonge bakker van Europa!

Woensdag 15 oktober 2014

Medewerker Joran Defossez van Kroonbakker Sint-Anna is op het Voedingssalon te Brussel verkozen als beste jonge bakker van Europa. Samen met Jens De Jonge uit Duffel mocht Joran Defossez ons land vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap voor jonge bakkers op het Voedingssalon. Zij namen het zowel individueel als in teamverband op tegen elf teams uit andere Europese landen. Met zijn 18 jaar was Joran Defossez zelfs de jongste deelnemer op het kampioenschap. Voor de wedstrijd werden de mouwen stevig opgestroopt: de kandidaten moesten koffiekoeken, luxebroodjes, stokbroden en fantasiebroden in verschillende vormen en met verschillende vullingen maken en dat alles in het thema van Oorlog en Vrede. (Bron: HLN)

 

Kroonbakkers op Countryside+ : een prachtig peperkoekenhuis en versgebakken producten van topkwaliteit!

Maandag 3 november 2014

Onze deelname aan de Countryside+ beurs was een zeer groot succes. Al onze producten waren uitverkocht ! Bedankt aan iedereen die er bij was, en die genoten heeft van onze mooie en lekkere creaties ! Hier enkele sfeerfoto's:

     

  

  

          

 

Kroonbakkers stunten op 20ste Countryside+ beurs

Dinsdag 28 oktober 2014

Naar aanleiding van de 20ste verjaardag vroeg de Countryside organisatie 6 maand geleden aan de Kroonbakkers of zij een leuke en gekke creatie wilden uitdenken. Na lang brainstormen kwam het idee naar voor om een reuze peperkoekenhuis te maken. Wat met een klein ideetje begon, eindigde in een prachtig huis van 6m lang , 4m breed en 3m hoog; bewoond door een chocoladen kerstman. We gebruikten meer dan 400kg peperkoekdeeg , 189 kg garneerglazuur , over de 200 kg chocolade en nog heel veel meer zoetigheden !

Maandagmorgen 27 oktober startte het kroonbakkersteam met de opbouw. Ze werken bijna de klok rond om te finishen tegen vandaag woensdagavond 18u. Morgen is het zo ver: u kan ons van donderdag tot en met zondag, telkens van 10u tot 18u, bezoeken op de Countryside+ beurs in Flanders Expo. We staan in hal 4. Aan het peperkoekenhuisje worden de meest verse en lekkerste producten gebakken en verkocht van de ganse beurs ! Bovendien ondersteunen De Kroonbakkers met hun actie en aanwezigheid de vereniging van muco-patiëntjes. U heeft dus alle redenen om te komen kijken ... en proeven !!

 

Joost Arijs geeft geslaagde demo

Dinsdag 28 oktober 2014

Op 21 oktober gaf Joost Arijs een demo banket eindejaarsproducten bij Kroonbakker Het Broodhuys, Hoogstraat 72 te Beerzel. Hij presenteerde het recept voor 4 buches die achteraf degusteerd werden. Volgens de aanwezige Kroonbakkers was het zeer de moeite!

     

Wie wordt Belgisch kampioen bakkerij 2014?

Maandag 6 oktober 2014

Op zondag 5 en maandag 6 oktober vindt op het Voedingssalon te Brussel het Belgisch Kampioenschap Bakkerij plaats, georganiseerd door de Richemont Club België. Op 6 oktober neemt onze freelance technisch medewerker Tim Peynsaert deel aan de discipline 'brood'. Wij duimen voor Tim!

 

Dag van de Klant grandioos succes bij Kroonbakker Bulthé

Maandag 6 oktober 2014

Dag van de Klant was een grandioos succes bij Kroonbakker Bulthé. Wij danken Hans in het bijzonder om Belfit op deze gunstige wijze in de kijker te zetten.

       

Kroonbakkers werken samen met Joost Arijs

Donderdag 2 oktober 2014

Op dinsdag 21 oktober zal patissier/chocolatier Joost Arijs een demo banket eindejaarsproducten geven bij Kroonbakker Het Broodhuys, Hoogstraat 72 te Beerzel. Joost Arijs werkte bij bekende patissiers als Mahieu en Marc Ducobu en daarna in het Hof van Cleve als chef-patissier. Momenteel runt hij een succesvolle patisserie in de Vlaanderenstraat te Gent.

           

Fotos: copyright Kris Snoeck.

 

Kroonbakkers op Countryside+

Donderdag 2 oktober 2014

De Kroonbakkers staan opnieuw op Countryside+. Dit jaar zijn we nog duidelijker aanwezig met een bakkerij in werking. Onze Kroonbakkers zorgen voor een speciale attractie op de beurs, dit is een peperkoekenhuisje!

Countryside+ vindt plaats van donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november in Flanders Expo te Gent, en is open elke dag van 10u tot 18u. Wij staan in hal 4, stand 4311.

Voor wie dat wenst, hebben wij reductiekaarten - €3 ter beschikking. Neem gerust contact met ons op.

 

Kroonbakker Erika Vanvuchelen weet een oplossing voor het peren-overschot.

Woensdag 10 september 2014

De Russische boycot van Belgische peren laat onze fruittelers achter met een enorm overschot. Dus liet Kroonbakker Erika Vanvuchelen uit Grazen haar creativiteit los. Zij ontwikkelde haar eigen perenbrood: een krokant brood met water, bloem, zout, zuurdesem, rozijnen en verse Conferenceperen. De verkoop van het perenbrood in Erika’s elf broodautomaten gaat heel goed.

 

Kroonbakker Gerdy haalt brons.

Woensdag 3 september 2014

Kroonbakker Gerdy uit Zedelgem heeft twee droomjobs: bakker en wielrenner. Hij slaagt er zelfs in het bakkersleven met de wielersport te combineren. Gerdy koerste in juli mee in het Belgisch kampioenschap wielrennen voor bakkers in Attendorp en haalde de bronzen medaille.

 

Bakkerij ‘Het Broodhuys’ opent tweede vestiging te Putte.

Woensdag 3 september 2014

Het gaat goed met 'Het Broodhuys' uit Beerzel. Onlangs openden kroonbakker Bert en zijn vrouw Peggy een tweede vestiging van 'Het Broodhuys' in Putte (Mechelbaan 495). Een tweede Broodhuys vol “pure ambacht, liefde voor het product en zorgvuldig geselecteerde grondstoffen...”

 

2 september en nog steeds tarwe op Vlaamse velden.

Woensdag 3 september 2014

Het regenweer van de voorbije weken betekende veel hinder voor de tarweoogst. Vooral in de polders en in Wallonië wachten nog heel wat boeren om hun tarwe binnen te halen. Hoe later er geoogst wordt, hoe lager de kwaliteit van de tarwe zal zijn. Wellicht is deze tarwe verloren voor bakkerij-toepassingen.

 

Kroonbakker Allemeersch krijgt label 'Handmade in Belgium'.

Donderdag 3 juli 2014

Het label "Handmade in Belgium" (HIB) van ondernemersorganisatie Unizo is op 12 juni toegekend aan patisserie Allemeersch uit Etterbeek. Het gaat om het derde bedrijf uit het Brussels gewest dat het kwaliteitslabel krijgt toegewezen.

HIB bestaat ongeveer twee jaar. Het heeft de bedoeling kleinschalige ondernemers (maximaal 20 werknemers) die een uniek en minstens 50 procent handgemaakt product maken, een authenticiteitsgarantie te bieden. Op die manier kan men zich onderscheiden van grootschalige massaproductie. In Vlaanderen kregen al honderden bedrijfjes het label. In Brussel zijn er nog maar drie.

  

 

Lancering van 'Bollekensbrood' Belfit loopt als een trein.

Donderdag 7 augustus 2014

Belfit wordt een groot succes. De voorlancering bij Kroonbakker François uit Erpe-Mere kreeg veel aandacht van de geschreven pers en regionale tv. Uiteraard heeft dit te maken met Lucien Van Impe als gezicht van het Belfit gamma. Lucien Van Impe en de Kroonbakkers hebben elkaar gevonden dankzij hun gezamenlijk respect en passie: respect voor het ambacht 'bakker', respect voor de kleine ondernemer, passie voor gezonde voeding, passie voor lekker brood. Oud wielrenner Lucien Van Impe is natuurlijk bekend door de Tour de France waarin hij de bergetappes vaak naar zijn hand wist te zetten. Hij won de gele trui in 1976. En omdat de bijnaam van Lucien Van Impe 'de Kleine van Mere' was, is er ook een variant van het Belfit broodgamma dat Meersch Belfit heet. Dit is wit brood met rode bollen!

 

Kroonbakker Sint-Anna: Durf klanten verrassen!

Donderdag 19 juni 2014

Bart Schelstraete uit Zottegem is niet verlegen voor een stunt. Al jaren speelt hij creatief in op de actualiteit met originele marsepeinen- en chocoladefiguren. Bij elke grote mediagebeurtenis past Bart zijn assortiment aan. Ook voor het WK voetbal zet de bakker zijn beste beentje voor. En dit keer mocht het ietsje meer zijn!

In "Onze passie" staat een mooi interview met onze Kroonbakker Bart Schelstraete van bakkerij Sint-Anna.
Hierin vertelt hij over zijn passie voor het inspelen op de actualiteit.
Enkele citaten zijn:

"Ik vind het tof om geregeld eens op een actueel item in te spelen en om eens iets anders dan anders te maken. Als ik altijd hetzelfde assortiment zou moeten aanbieden dan stop ik ermee. Werken rond een thema en je mensen daarbij betrekken is echt plezant en klanten vinden het tof."

"Alle dagen komen hier dezelfde mensen over de vloer. Het is voor mij een uitdaging om die mensen te laten terugkeren naar onze bakkerij."

"Ik probeer altijd origineel uit de hoek te komen en via een klein persbericht informeer ik de regionale media hierover. Soms voorzie ik een persmoment en meestal wordt er een leuk artikel geschreven. Zo gaat de bal aan het rollen."

Natuurlijk komt in dit artikel uitgebreid aan bod hoe hij heeft ingespeeld op het huidige WK, door bekende spelers uit te nodigen om met chocolade figuren te maken en met zijn eigen gemaakte WK-creaties.

  

 

Kroonbakker Aristo heeft goud in de mond.

Donderdag 19 juni 2014

Axel en An van bakkerij Aristo uit Landegem werken met hart en ziel voor hun zaak. Dankzij een heldere positionering en aansluitende huisstijl maken ze van hun naam een echt merk waarvan het bereik veel groter is dan de onmiddellijke omgeving van de winkel.

In "Onze passie" staat een artikel over onze Kroonbakker Aristo.

'Aristo heeft goud in de mond', dat is de slogan van Aristo en dat is in alles duidelijk.
Dat goud zit mooi verwerkt in de huisstijl, het logo en wordt gebruikt in hun acties.

Een belangrijke pijler voor Aristo is de persoonlijke benadering van de klant. Bijna iedere klant wordt met de voornaam aangesproken. Ze doen echt hun best om namen te vragen en te onthouden. Mensen vinden het aangenaam om te weten dat ze geen nummer zijn. Ze doen er alles aan om de klant tevreden te stellen. Daarom maken ze nu een eigen app voor de smartphone, zodat de klant online bestellingen kan plaatsen.

Hoe bakkerij Aristo is uitgegroeid kan u uitgebreid lezen: via onze facebookpagina kan u het volledige artikel lezen.

Ook moet u beslist een kijkje nemen op hun website.

  

 

Tarwe voor de Kroonbakkers groeit op volle toeren in Vlaamse Ardennen.

Donderdag 12 juni 2014

In samenwerking met tiental landbouwers hebben De Kroonbakkers in Zuid-Oost-Vlaanderen terug ca. 30 hectare korte keten wintertarwe gezaaid.  Hiervan wordt dan het meel voor het granofitbrood en het Vlaams boerenmeel gemalen.  Daarenboven staat er in september een nieuw groots project voor de deur waarbij onze Vlaamse tarwe een hoofdrol zal vervullen.
‘De korte keten is in de duurzame landbouw een afzetsysteem waarbij er een rechtstreekse relatie is tussen producent en consument. Met andere woorden: de boer oogst tarwe voor de bakker die er brood mee bakt voor zijn klanten.’ Het gros van de Vlaamse bakkers gebruikt vandaag uitsluitend Duitse en Franse tarwe.

 

Onze Kroonbakkers laten het WK niet zomaar voorbij gaan!

Donderdag 12 juni 2014

Het WK is gestart!
Het is 12 jaar geleden dat wij hieraan meededen. Nu zijn de Rode Duivels weer van de partij, en hoe!
Het team is sterk en maakt zeker goede kans om ver te geraken.

De Kroonbakkers staan achter het Belgische team en we maken dit graag kenbaar door middel van heerlijke, leuke en mooie creaties.

           

                                                                         

Demonstratie 'traditioneel brood' bij Kroonbakker Bert Mariman, bakkerij Oud Huys Mariman.

Woensdag 4 juni 2014

Op 3 juni 2014 heeft Kroonbakker Bert Mariman een demonstratie smaakvolle, traditionele broden gegeven aan de Kroonbakkers.
Hij verwerkt hiervoor de degen met een Paneotrad. Paneotrad is een machine gemaakt voor het "stress vrij" verdelen van deeg, speciaal ontworpen voor het maken van 'traditioneel brood' of 'pain tradition'. Bert gebruikte Franse bloem- en meelsoorten die uitstekend in te zetten zijn voor dit soort toepassingen.

Het resultaat is heerlijk! En zo ziet het er ook uit.

  

 

Sandwiches van uitzonderlijk hoge kwaliteit op Kroonbakker productkeuring maart 2014.

Donderdag 22 mei 2014

Tijdens de laatste productkeuring kregen de sandwiches een bijzondere aandacht. De Kroonbakkers legden letterlijk hun beste troeven op tafel. De beste scores waren : 8.36 en 8.00 .
Bij deze keuringen worden de verschillende kwaliteitskarakteristieken (korst, kruim, smaak, …)  bekeken en gevalideerd.
Deze productkeuringen worden vrijwel maandelijks georganiseerd.
2 Maal per jaar wordt er ook een algemene productkeuring georganiseerd. Hierbij worden incognito producten gekocht bij de diverse Kroonbakkers. De scope bevat het ganse gamma van brood, kleinbrood, droog en nat banket.

 

Grote Granofitactie!

Donderdag 24 april 2014

             

In mei begint onze grote Granofitactie!
Deze actie kan per Kroonbakker anders ingevuld worden.
Bij uw Kroonbakker krijgt u alle juiste informatie.

De actie kan uit de volgende punten bestaan:
- een kortingsbon voor Granofit, waarmee u voor maar €1,- een Granofitbrood kan kopen.
- een spaarkaart, zodra deze vol is ontvangt u een gratis Granofitbrood.
- een Kroonbakker-strandbal bij aankoop van een Granofitbrood.

Uw Kroonbakker geeft u de informatie over zijn actie en de looptijd daarvan.
Op naar een goede en gezonde lente met Granofitbrood!

Wat is Granofit?

Duizenden jaren traditie van broodbakkers, die vindt u terug in Granofit.
Granofit is een meergranen-, volkoren- én meerzadenbrood met een breed smakenpallet.
Het bevat tarwe, spelt, haver en een zadenmix van zonnebloempitten, lijnzaad, soja en sesamzaad.
De integrale granen worden geplet, gebroken of fijn gemalen.
Daardoor is Granofit een gevarieerde bron van essentiële voedingselementen als mineralen, vitamines en vezelfs.

In onderstaand filmpje wordt van akker tot bakker getoond hoe Granofit gemaakt wordt:
http://www.youtube.com/watch?v=So9O0ltOroc

Granofit is ontwikkeld door en voor Kroonbakkers.
Heel bewust kozen zij ervoor om zoveel mogelijk lokaal verbouwde graangewassen te gebruiken.
Het Granofit brood van de verschillende Kroonbakkers wordt regelmatig gekeurd.
Zo kunt u er zeker van zijn dat het altijd van uitstekende kwaliteit is.

 

Dirk Peeters (Dipecount) heeft cijfers van de brood- banketbakkerij onder een loep gehouden.

Dinsdag 15 april 2014

Elke ondernemer werkt op zijn manier, met zijn mogelijkheden, in zijn omgeving,  maar in welke mate denk je na over je omzet/kostenpatroon en  in hoeverre kan je de cijfers van de verschillende ambachtelijke brood- en banketbakkerijen vergelijken?  Dirk Peeters deed dit voor ons tijdens de laatste algemene Kroonbakker vergadering van 19/3 ll. . De Kroonbakkers waren bijzonder te spreken over de verhelderende uitleg en duidelijke conclusies.

 

De Rode Duivels.

Donderdag 10 april 2014

             

De Kroonbakkers zijn op 8 april op bezoek geweest bij bakkerij Sint-Anna.
Zij kwamen hier inspiratie op doen in verband met het nakende WK-voetbal.
Kroonbakker Bart Schelstraete heeft hier verschillende van zijn creaties getoond.
Het is een boeiende en gezellige namiddag geworden.

Kom natuurlijk eens binnen om de creaties van uw Kroonbakker te bewonderen.