2015

Opendeurdag bij Kroonbakkerij Tempelhof

Dinsdag 8 september 2015

Voor het 25 jarig bestaan, trakteerde Bakkerij Tempelhof op 5 september alle klanten op een aperitief of koffie met verschillende versnaperingen. Elke klant kreeg bovendien een verrassing. Op deze manier bedankten Carine en Stefaan hun klanten voor de jarenlange trouw.

“De opkomst was een groot succes, en enkele honderden mensen genoten van een bezoekje aan de bakkerij.
Alvast veel succes gewenst aan de bakkerij, en wij hopen er terug bij te zijn bij hun volgende jubileum !”

Hier enkele sfeerbeelden van de geslaagde opendeurdag.

  Felicitaties van tevreden klanten aan Carine en Stefaan

   Mathias demonstreerde de productie van overheerlijke eclairs

  25 jaar Kroonbakkerij Tempelhof
  Gezellige drukte onder de Kroonbakker-tent

 

Bakkerij Tempelhof viert 25 jarig bestaan en 3 jaar Kroonbakkerij lidmaatschap

Woensdag 2 september 2015

September wordt een feestmaand bij Bakkerij Tempelhof te Brugge. In het weekend van 6 september zal het Kroonbakkerteam er aanwezig zijn met de Kroonbakker promotent. Degustaties van jubuleumgebak, unieke promoties, en tal van voordelen met spaarkaart, maken dit evenement meer dan de moeite waard.

Eerste event met Kroonbakker promo tent op avondmarkt Erpe Mere een voltreffer

Maandag 17 augustus 2015

Op 14 augustus ll. kwamen vele mensen genieten van de gezellige avondmarkt te Erpe Mere. Ook Kroonbakker Ivan François liet zich niet onbetuigd in de activiteiten ! Het Befit wit met cranberries (iedereen heeft wel zijn eigen naam voor dit smakelijke speltbrood : Van Impkesbrood, bollekesbrood, rode stippenbrood, rode besjesbrood) werd speciaal gepromoot met foldertjes, degustatiemogelijkheid en koopmogelijkheid. Tevens waren er lekkere zachte vanillewafels verkrijgbaar, ter plaatse gebakken.

De gloednieuwe Kroonbakker promo tent pronkte in het straatbeeld en trok ieders speciale aandacht !

    

De Kroonbakkers ontvangen een SMILEY

Dinsdag 28 juli 2015

Een SMILEY is een herkenning van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) dat een bedrijf een geloofwaardig systeem van voedselveiligheid toepast. Een bedrijf krijgt de smiley niet zomaar! Wie een smiley wil, moet om te beginnen in zijn inrichting een degelijk systeem invoeren om de veiligheid van de voedselketen te garanderen. Dat systeem noemt men 'autocontrolesysteem' . Hierbij komen nog enkele strenge voorwaarden. Recent hebben Kroonbakkers Bakkery Art en Veerle & Bart hun smiley verdiend.

 

Vrolijke vaderdag bij Bakkerij Sint-Anna

Woensdag 1 juli 2015

Op zaterdag 13 juni organiseerde Kroonbakker Sint-Anna een speciale actie voor vaderdag: iedere vader, jonge papa of papa-in-spe die origineel of zot verkleed de bakkerij binnenkwam, werd extra verwend met een drankje en een lekkernij van bakker Bart. Dirk Bauters (HT&D, Rosa & Modest) kwam de bakkerij opvrolijken met zijn muzikale humor. Er was een prachtig chocoladestuk ter waarde van €200 van de hand van de chocolatiers te winnen.

 

Van Impe Classic in samenwerking met de Kroonbakkers

Maandag 15 juni 2015

Vanuit het product Belfit, gelanceerd in samenwerking met wielrenner Lucien Van Impe, zullen de Kroonbakkers de Lucien Van Impe Classic mee ondersteunen. Deze tour vindt plaats op zaterdag 27 juni 2015 en start in Serskamp. Het parcours omvat enkele zeer mooie hellingen, zoals La Houpe en de Berendries.

 

Nieuwe bakkerij Allemeersch: ambachtelijke productie in de meest optimale omgeving

Maandag 8 juni 2015

De Europese voedselveiligheidseisen betreffende productieprocessen en productieomgeving liggen zeer hoog. De nieuwe bakkerij van Kroonbakker Allemeersch heeft alles om het autocontroleplan strikt na te leven. De bakkerij is volledig in zones verdeeld, zodat er overal een optimale temperatuur heerst en besmettingsrisico's voorkomen worden. Omdat Bakkerij Allemeersch alle producten zelf produceert, is de flow van ingrediënten en personeel er in detail uitgewerkt. Deze bakkerij bewijst dat ambachtelijke productie, efficiëntie en optimale hyghiëne perfect samengaan.

Het adres is: Vekestraat 43, 1910 Kampenhout (open vanaf 01/10/2015).

 

Demonstratie Kroonbakkers 18 en 19 mei 2015

Woensdag 20 mei 2015

Meer dan 50 Kroonbakkers kwamen de bakdemo volgen in een ongedwongen en aangename sfeer. Ze kwamen er hun knowhow uitbreiden en ervaringen delen op het gebied van de nieuwste koude technieken. Hierbij kwamen heel wat voordelen en mogelijkheden naar voren: attractieve en efficiënte assortiment verruiming, betere kwaliteit en gunstige gevolgen voor de productieplanning. Alleen maar tevreden gezichten na afloop. Met speciale dank aan Kroonbakker Bellefood Creations te Dendermonde.

Kroonbakker Allemeersch en burgemeester Kris Leaerts zetten de eerste paal voor een nieuwe Ambachtelijke bakkerij

Dinsdag 17 maart 2015

De eerste paalzetting, in het bijzijn van Burgemeester Kris Leaerts van gemeente Kampenhout, is een feit. De start is bij deze gegeven voor de opbouw van een nieuwe ambachtelijke familiale bakkerij van Kroonbakker Allemeersch. Het gebouw zal bestaan uit vier afdelingen, namelijk, brood, banket, chocolade en een winkel.
De winkel wordt een beleveniswinkel waar de klanten zicht hebben op de drie productieruimtes en de chocoladeafdeling zal ingewerkt zijn in de winkel, weliswaar achter glas wegens hygiënische normen. Het zicht op de productie vindt familie Allemeersch belangrijk om te kunnen aantonen dat ze wel degelijk een ambachtelijke bakkerij zijn. Het is niet omdat de bakker het deeg niet met de hand kneedt dat men geen ambachtelijke bakker is. Het ambachtelijke zit vandaag vooral in de keuze van de ingrediënten en de rusttijden die ervoor zorgen dat het product zich op een natuurlijke wijze kan ontwikkelen. En niet allerlei middelen om de productieaantallen te kunnen verhogen. Ook het afwerken van de producten gebeurt op ambachtelijke wijze.

  

 

Opnieuw Productkeuringen in maart 2015

Dinsdag 10 februari 2015

In maart vinden er nieuwe productkeuringen plaats bij alle Kroonbakkers. Op die manier blijft de lat hoog gelegd. Deze metingen worden als zeer nuttig aanzien door onze leden, zowel als middel bij de kwaliteitsborging als als onderwerp van kwaliteitsbesprekingen met het personeel. Verschillende producten passeren de revue en meerdere aspecten worden gekwantificeerd: structuur, kleur, afmeting, malsheid, gewicht, enzovoort. De Kroonbakkers met de beste scores krijgen een onderscheiding toegezonden.


Nieuwe prachtige windbanners voor verkooppunten Kroonbakkers

Dinsdag 10 februari 2015

Medio maart verschijnen ze in het straatbeeld, de nieuwe Kroonbakker windbanners. De herkenning van de Kroonbakker winkels wordt er nog groter door.
‘Uw brood en gebak; mijn passie, mijn vak’ is de slogan van dit werkjaar 2015. Op die manier, maar uiteraard via talrijke andere mogelijkheden zullen we de passie voor ons beroep expliciet uitstralen.

 

Valentijn bij Kroonbakker Sint-Anna

Dinsdag 10 februari 2015

Zaterdag is het weer Valentijn! Verwen uw geliefde (en uzelf) met heerlijke banketproducten van bij uw Kroonbakker!

 

Geslaagd Kroonbakker nieuwjaarsfeest   

Maandag 2 februari 2015

Er was een grote opkomst gisteren op ons geslaagde Kroonbakker nieuwjaarsfeest. Kroonbakker Rudy Allemeersch gaf een presentatie die tevreden terugblikte op het voorbije jaar, en met veel energie vooruit kijkt naar de toekomst. Bart Meersman kreeg een speciale attentie van de Kroonbakkers voor zijn inzet het voorbije jaar.


Kroonbakkers Marc Jacobs, Johan Dictus en Huize Van Langenhove

Maandag 12 januari 2015

Met genoegen kondigen wij de aanvraag tot lidmaatschap aan van drie bakkers: de eerste is Bakkerij Marc Jacobs te Wijnegem. Marc heeft 3 winkels: in het centrum van Wijnegem, in het schopping center te Wijnegem (zie foto links) en te Oelegem. Mark is een gepassioneerd vakman en ondernemer. Deze zomer verhuist hij naar de nieuwe productielocatie aan de andere kant van de straat. De tweede en derde zijn Bakkerij Johan Dictus te Bree (foto midden) en Jan en Nele van Huize Van Langenhove te Buggenhout (foto rechts).

   

 

Laatste productkeuringen van 2014 zeer succesvol

Woensdag 7 januari 2015

In december werden de laatste kwaliteitskeuringen van 2014 uitgevoerd. Hierbij werden bij iedere Kroonbakker niet alleen producten uit verschillende groepen (brood, drooggebak, gebak met slagroom, enzovoort) gekeurd maar ook het Granofit brood. Op die manier blijft de lat hoog gelegd. Deze metingen worden als zeer nuttig aanzien door onze leden, zowel als middel bij de kwaliteitsborging als als onderwerp van kwaliteitsbesprekingen met het personeel. Verschillende aspecten worden gekwantificeerd: structuur, kleur, afmeting, malsheid, gewicht, enzovoort. Ook in 2015 wordt hetzelfde stramien aangehouden, zoniet nog meer uitgebreid.

     

Koffiekoek foto: 8,33/10

Drooggebak (carré confiture) foto: 8,34/10

 

Veel aandacht voor de Kroonbakkers in de pers

Maandag 5 januari 2015

In Brood & Banket van december verscheen er een artikel over Het Broodhuys, waar Kroonbakker Bert elke dag opnieuw puur ambachtelijke technieken combineert met een zéér modern uitgeruste bakkerij. Hij combineert zo het beste van twee werelden.

En in Onze Passie kan je deze maand een artikel lezen over Kroonbakker Erika Vanvuchelen, onze 21jarige ambachtelijke vakvrouw.